--> Een slimme en gevarieerde retail-aanpak in 2020 | TailorFIT

$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

NEWS_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Een slimme en gevarieerde retail-aanpak in 2020

retail, trends, 2020, tailorFIT, omnichannel, software

Als retailer is het belangrijk om steeds op de hoogte te zijn van de belangrijkste retailtrends van het moment.  De retailwereld mag nu offline even stilstaan, des te belangrijker het is om een vliegende start te nemen wanneer de winkels terug open mogen gaan en je momenteel te focussen op je online aanpak. Evalueer de nieuwe tendensen en beslis welke trends je kunt implementeren in jouw bedrijfs -en klantenstrategie. Wij geven jou alvast enkele belangrijke tips die je meteen kunt toepassen.

Transparantie

Consumenten zijn over het algemeen zeer bewust van de uitgaven die ze doen. Door te tonen waar jouw producten vandaan komen, win je het vertrouwen van (potentiële) klanten. In de voedingssector zien we deze trend al langer, maar transparantie vindt ook zijn weg naar andere sectoren, zoals fashion en retail.

Deze trend heeft een grote invloed op de band tussen het bedrijf en het cliënteel. De consument wordt alsmaar gevoeliger voor topics als duurzaamheid, sociaal verantwoorde productie en eerlijke handel. Zorg er dus voor dat je op een open en transparante manier communiceert naar de buitenwereld. Op die manier kan je de band met jouw cliënteel versterken en wek je vertrouwen bij nieuwe klanten.

Voorzie een systeem dat je volledige traceerbaarheid biedt, zodat je snel kunt ingrijpen wanneer de afkomst van jouw producten niet voldoet aan de waarden die je als bedrijf hoog in het vaandel draagt of die jouw klanten belangrijk vinden.

Iedereen is overal aanwezig 

In de 21ste eeuw volstaat enkel offline aanwezigheid niet meer: processen als het opbouwen van een merk, bekendheid genereren en je producten aan de man brengen worden vandaag ook online georganiseerd en uitgerold.

In de huidige situatie wordt dit nog eens zwart op wit bewezen dat een mix van verschillende verkoopkanalen essentieel is binnen een goede omnichannel-aanpak. Vergeet daarbij zeker niet hoe belangrijk het is om elk kanaal zo toegankelijk mogelijk te maken voor de gebruiker.

Websites en webshops moeten geoptimaliseerd worden voor mobiele gebruikers, want er wordt haast geen onderscheid meer gemaakt tussen computers en mobiele toestellen zoals telefoons en tablets.

Ook andere soorten netwerken die voordien werden ingezet voor entertainment, communicatie en het sociale winnen alsmaar aan populariteit als verkoopkanaal. Denk bijvoorbeeld aan Facebook en Instagram.Vooraleer je een keuze maakt qua kanaal is het belangrijk je doelpubliek goed te analyseren en te bepalen via welk netwerk je hen het best kunt bereiken.

Elk kanaal vereist een andere aanpak, maar zorg ervoor dat de informatie die je verschaft overal dezelfde is. Beheer je producten, bijhorende promoties en loyalty-programma’s daarom in een omnichannel software-pakket dat aansluit bij jouw sector.

De flexibiliteit van promoties

Niet elke retailer is een even grote fan van promoties. Toch is het belangrijk om de mogelijkheid te hebben hier zeer vlot en flexibel mee om te kunnen springen, wil je je concullega’s een stapje voor kunnen zijn. In het licht van de huidige situatie is het flexibel inzetten van promoties via al jouw kanalen des te belangrijker geworden: 

Eens de fysieke winkel opnieuw haar deuren kan openen, zullen heel veel goederen op een veel kortere tijd op de markt komen. Door slimme promoties in te zetten, kan jij het verschil maken voor jouw klanten.


De Omnichannel-software van TailorFIT helpt jouw bedrijf om een optimale service te bieden aan je klanten. Klik hier voor meer informatie!

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

STAFF PICK_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=grid$m=0$sn=0$c=4$p=1

$show=/p/realisaties.html$type=one$m=0$c=5$p=1

STAFF PICK_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/realisaties.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

STAFF PICK_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Name

events,4,faq,4,in de kijker,13,news,42,newsletter,7,nieuws,26,nieuwsbrief,4,realizations,2,staff pick,19,
ltr
item
TailorFIT: Een slimme en gevarieerde retail-aanpak in 2020
Een slimme en gevarieerde retail-aanpak in 2020
Ontdek de belangrijkste retailtrends van 2020.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPL6sZnE7JVNi_v4RP-54xz322-BflnY8GRQURzxoVgVcbxfNcr5vyMbUr6Km8bPvRb11Out6_oXh4krIHgPliCweQV4Can4s82Mo2E758YSIDDOaKGtx5z91TND1jnMH4iH1u6igYxyN8/s640/shutterstock_523681171.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPL6sZnE7JVNi_v4RP-54xz322-BflnY8GRQURzxoVgVcbxfNcr5vyMbUr6Km8bPvRb11Out6_oXh4krIHgPliCweQV4Can4s82Mo2E758YSIDDOaKGtx5z91TND1jnMH4iH1u6igYxyN8/s72-c/shutterstock_523681171.jpg
TailorFIT
https://blog.tailorfit.eu/2020/04/retail-trends-2020-ondernemers.html
https://blog.tailorfit.eu/
https://blog.tailorfit.eu/
https://blog.tailorfit.eu/2020/04/retail-trends-2020-ondernemers.html
true
8544084712723805363
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content